Dostupni linkovi

U Podgorici počinje trodnevna konferencija o medijimaU Podgorici danas počinje trodnevna konferencija o medijima na Zapadnom Balkanu, a u radu skupa, kako je najavljeno, učestvovaće više od 150 novinara i medijskih stručnjaka iz regiona, SAD i Evropske unije.

Skup, pod nazivom "Reč, slika i neprijatelj", prema najavi, baviće se političkom instrumentalizacijom medija, odnosno, korišćenjem medija u lične, političke i poslovne svrhe.

Konferenciju o medijima je organizovalo nekoliko novinarskih udruženja, zatim Medijski savet za samoregulaciju, kao i nevladina organizacija Institut za javnu politiku, na čijem je čelu Vladimir Popović Beba, bivši šef Biroa za odnose s javnošću u Vladi Srbije, kad je njen premijer bio Zoran Đinđić.

Skup o medijima podržalo je i crnogorsko Ministarstvo kulture i medija, što su neki mediji ocenili kao "režiju" crnogorske vlasti.

U radu podgoričkog skupa o medijima neće učestvovati predstavnici svih medija, jer političke podele nisu mimoišle ni medijsku zajednicu u Crnoj Gori.
XS
SM
MD
LG