Dostupni linkovi

Dodik: Vlada RS piše izvještaj Savjetu bezbjednosti UN


Savez nezavisnih socijaldemokrata zadržava svoj koalicioni kapacitet i sa partnerima, Demokratskim narodnim savezom i Socijalističkom partijom RS radiće na zajedničkom nastupu u vezi s kandidatom za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH, saopštio je lider te partije Milodrad Dodik danas, na sjednici Glavnog odbora SNSD-a.

Glavni odbor SNSD-a ocijenio je potrebnim i dobrim što je došlo do smjene i razilaženja sa SDS-om na nivou BiH, te da time nije ugrožena politička pozicija RS.

"SNSD je pokazao svoju sposobnost da provede procedure smjene i naravno da će u narednih nekoliko dana izvršiti i predlaganje kandidata na mjesto ministra za ekonomske odnose u Savjetu ministara, dva zamjenika i da će u tom pogledu razgovarati sa svojim koalicionim partnerima o njihovoj zastupljenosti na određenim nivoima i već ćemo u prvim danima naredne sedmice saopštiti imena“, rekao je predsjednik stranke Milorad Dodik.

Upitan da prokomentariše polugodišnji izvještaj visokog predstavnika u BiH Valentina Incka Ujedinjenim nacijama u kojem je rečeno da vlasti RS i dalje osporavaju BiH i vrše pritisak na državno pravosuđe, Dodik je rekao „da ako je iko vršio pritisak na institucije u BiH, to si bili visoki predstavnici“.

On je rekao da Vlada RS takođe piše izvještaj Savjetu bezbjednosti UN u kojem, kako je istakao, postoji interes nekih članica za navode iz vladinog izvještaja.

Izvještaj Valentina Incka je „samo zbir raznih medijskih izvještaja ili izjava koje su date u prošlosti“, ocijenio je Dodik naglasivši da se u izvještaju ne spominje činjenica da je visoki predstavnik „doprinjeo potpunom krahu polizičkih institucija i rada u Federaciji BiH“.
XS
SM
MD
LG