Dostupni linkovi

Slučaj Hidrogradnja: Uprava poručila zaposlenima da ne dolaze na posao


Nadzorni odbor i Uprava "Hidrogradnje" Sarajevo obavijestili su danas sve zaposlene u ovom preduzeću, koji su redovno dolazili na posao u vrijeme štrajka, da do daljeg ne dolaze na posao, jer im ne mogu garantovati bezbjednost.

"Sindikat, Štrajkački odbor i grupa radnika okupljena oko predsjednika Sindikata Redžepa Tufekčića i predsjednika Nadzornog odbora Sindikata Miralema Terze na silu je preuzela zgradu direkcije, te time onemogućila rad Uprave i drugih zaposlenih u direkciji", navodi se u saopštenju Uprave i Nadzornog odbora preduzeća.

U saopštenju se ističe da su se Uprava i Nadzorni odbor obratili svim nadležnim institucijama, od policije do tužilaštva, resornog ministarstva i Vlade Federacije BiH, da im pomognu u uspostavljanju zakonitosti, u skladu sa odlukama nadležnih sudova.

Nadzorni odbor i Uprava vjeruju da će trenutna situacija biti razriješena u što skorije vrijeme, kako bi firma mogla nastaviti ugovorene poslove na vijaduktu Briješće, te u pogonima Sigma, Hadžići i Grebenu, dodaje se u saopštenju.

Radnici "Hidrogradnje“ štrajkuje od 30. septembra tražeći isplatu plata, uplatu doprinosa, minimalan posao, te smjenu Uprave i Nadzornog odbora.

Nakon što je Kantonalni sud u Sarajevu odbio žalbu Sindikata "Hidrogradnje" i štrajk proglasio nezakonitim, grupa radnika, sa Redžepom Tufekčićem i Miralemom Terzom na čelu, juče ujutro je na silu ušla u zgradu direkcije preduzeća i pokušala da otme pečate firme. Tom prilikom pretučena je i sekretar firme Sabina Kukan.
XS
SM
MD
LG