Dostupni linkovi

Počinje festival Slobodna zona u Beogradu


U Dvorani Kulturnog centra Beograda (DKC) večeras počinje 9. međunarodni festival angažovanih igranih i dokumentarnih filmova Slobodna zona.

Na otvaranju će biti prikazan britansko-irski film "Perverznjakov vodič kroz ideologiju" rediteljke Sofi Fajns. Narator, slavni i kontroverzni filozof Slavoj Žižek vodi publiku na uzbudljivo putovanje u svet kolektivnih snova koji određuju naša verovanja i naše delovanje.

Do 13. novembra u DKC-u i Domu omladine Beograda biće prikazano 48 filmova iz celog sveta. Selektori programa su direktor festivala Rajko Petrović i Branka Pavlović.

Za ciklus "Gost-selektor" pozvan je programski direktor jednog od najvažnijih dokumentarnih festivala u regionu Dokufest iz Prizrena Veton Nurkolari, koji je odabrao nekoliko kratkometražnih filmova kosovskih autora.

I ove godine publika će svojim glasovima odabrati najbolji film festivala koji će osvojiti Nagradu publike, a žiri u sastavu Boban Jeftić (urednik filmskog programa Doma omladine), Srđan Mitrović (MTV Srbija) i prošlogodišnji pobednik konkursa Gavrilo Petrović dodeliće Nagradu publici za najbolju recenziju filma prikazanog na Slobodnoj zoni.
XS
SM
MD
LG