Dostupni linkovi

Đoković pobjedom počeo učešće na turniru u Londonu



Najbolje rangirani srbijanski teniser Novak Đoković pobijedio je Švajcarca Rodžera Federera sa 2:1, po setovima 6:4, 6:7, 6:2, u prvom kolu Grupe B završnog turnira sezone u Londonu, prenosi agencija Beta. Đoković je u 31. međusobnom duelu sa Federerom za dva sata i 22 minuta došao do 15. pobjede.

Prvi set obilježili su sigurni servisi na obje strane. Sve do devetog gema niko od tenisera nije imao brejk loptu, a onda je Federer došao do svoje prve na meču, prije svega zbog duplih grešaka srbijanskog tenisera, kome je stao servis.

Međutim, sedmi teniser svijeta nije realizovao svoju šansu, jer je "čist" forhend poslao u aut, te je tako Đoković ipak poveo sa 5:4. U narednom gemu, Đoković je došao do svojih prvih brejk šansi, prvu nije iskoristio, dok je drugu realizovao i poveo sa 1:0 u setovima.

Drugi set donio je mnogo više uzbuđenja, Federer je dvaput imao prednost brejka, ali je Đoković oba puta uzvratio i set odveo u taj-brejk. U odlučujućem dijelu drugog seta srbijanski teniser loše je servirao, te je Švajcarac napravio četiri mini-brejka, dok je Đoković uzvratio samo jednom. Federer je tako sa 7:2 u taj-brejku došao do izjednačenja u setovima.

Uprkos izgubljenom taj-brejku, Đoković je dobro počeo odlučujući set. U prvom gemu Đoković je odmah napravio brejk, a potom na svoj servis spasio jednu brejk loptu. Đoković, drugi teniser na ATP rang listi, do kraja seta je napravio još jedan brejk i tako došao do prve pobjede na završnom turniru u Londonu, javlja Beta.
XS
SM
MD
LG