Dostupni linkovi

Jeremić: Neću kritikovati Tadića



Vuk Jeremić izjavio na konferenciji za novinare da nikada nije kritikovao nekadašnjeg predsednika DS Borisa Tadića i da ga neće kritikovati ni sada.

Samostalni poslanik u Skupštini Srbije izjavio je da, iako se sa nekadašnjim predsednikom Srbije Borisom Tadićem nije slagao poslednjih godina njegove vlasti, ne želi da odgovara na kritike koje je počasni paredsednik DS izneo na njegov račun pre nekoliko dana.

Tadić je rekao da je njegov ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić svoju funnkciju koristio više za ličnu promociju i da je Srbiju posvađao sa mnogim zemljama.

"Ne bih sada polemisao sa Tadićem. Bili smo bliški saradnici i do skora smo sarađivali u mnogim institucijama, ali nije ni neka tajna da se nismo uvek slagali oko svega, naročito poslednjih nekoliko godina njegove vlasti", rekao je Jeremić na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj.

Jeremić je istakao da je samo radio svoj posao i sprovodio državnu, dogovorenu politiku najbolje što je mogao. "Nisam niti ću sada kritkovati svog tadašnjeg a sada bivšeg predsednika. Kada ga nisam kritikovao tada, sada nema smisla", zaključio je Jeremić.
XS
SM
MD
LG