Dostupni linkovi

Keri: Američki antiraketni štit u Poljskoj 2018.Šef Stejt departmenta Džon Keri potvrdio je danas u Varšavi da SAD ne odustaju od plana razmeštanja antiraketnog štita u Poljskoj i da će rakete presretači biti u bazi
Ređikovo spremne 2018. godine.

Keri je tokom susreta s poljskim ministrom inostranih poslova Radoslavom Šikorskim rekao da bez obzira na otkravljivanje odnosa SAD sa Iranom, planovi SAD da razmeste svoj evropski deo antiraketnog štita pored Rumunije i u Poljskoj i dalje ostaju aktualni.

"Oko 2018. u Poljskoj će funkcionisati antiraketni štit. Poljska se razvija, naše savezništvo se razvija. SAD i Evropska unija dužni su da naprave najveći savez na svetu", kazao je Keri na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Šikorskim.

Skandal oko prisluškivanja evropskih visokih zvaničnika, verovatno i poljskih od strane obaveštajnih službi u SAD, pomenuli su tek novinari, a među dvojicom ministara ta tema nije izazvala trzavice.

Keri je sinoćpoložio venac na grob nedavno preminulog prvog slobodno izabranog premijera Poljske nakon pada komunista 1989. godine Tadeuša Mazovjeckog.
XS
SM
MD
LG