Dostupni linkovi

Ešton u sredu sa Dačićem i Tačijem


Iako nema zvanične potvrde iz Brisela, sastanak premijera Srbije i Kosova Ivice Dačića i Hašima Tačija, sa visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton, biće održan u sredu u Briselu. To saznaje dopisnik RSE iz Brisela Rikard Džozvijak od diplomatskih izvora u sedištu EU.

„Dobili smo indicije iz nekoliko izvora EU da će se sledeći sastanak premijera Dačića i Tačija, sa Ketrin Ešton, održati u Briselu. Na tom sastanku razgovaraće o upravo održanim lokalnim izborima na Kosovu. Ovaj sastanak je ranije planiran pa se u tom smislu ne može shvatiti kao reakcija na same izbore. Biće reči o aktivnostima koje na Kosovu slede nakon održavanja izbora“.

Džozvijak napominje da bi stav EU o mogućnosti ponavljanja izbora na mestima na kojima su nasilno prekinuti, mogao biti poznat nakon što njena izborna posmatračka misija u utorak održi konferenciju za novinare. „Stav Evropske unije o izborima znaćemo nakon tog pres brifinga. A svakako će to potom saopštiti i Ketrin Ešton, u sredu, tokom svog verovatnog sastanka sa Dačićem i Tačijem“, javlja Džozvijak.
XS
SM
MD
LG