Dostupni linkovi

Podgorica: Radnici blokirali KAP


Grupa bivših i sadašnjih radnika Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP), koji su stekli pravo na penziju, blokirali su danas izvoz aluminijuma iz fabrike. Oni su nezadovoljni jer još nije rešeno pitanje njihovih otpremnina

Predstavnik radnika KAP-a Radovan Tošković kazao je da će blokada trajati do ispunjenja njihovih zahteva.

“Blokada će trajati neprekidno i organizovaćemo smene tako da će kapije KAP-a stalno biti blokirane”, naveo je Tošković, i dodao da radnici neće blokirati dopremanje sirovina, već samo izvoz aluminijuma.

Oko 420 radnika KAP-a, koji su stekli pravo na prevremenu penziju, traže od uprave fabrike i Vlade Crne Gore isplatu otpremnina od šest do 14 hiljada evra, koliko su ranije dobijale njihove kolege, ali i radnici Željezare Nikšić koji su nakon stečaja ostali bez posla.

Ova grupa radnika KAP-a blokirala je izvoz metala na tri dana i sredinom avgusta, a protest su prekinuli nakon obećanja da će uprava i Vlada Crne Gore pronaći način za isplatu otpremnina.

Od tada je ispunjen samo uslov da se uplate 2,2 miliona eura za njihov beneficirani staž.

Privredni sud Crne Gore proglasio je 9. oktobra bankrot KAP-a, čije je nastavljena agonije te nekada najveće crnogorske fabrike.
XS
SM
MD
LG