Dostupni linkovi

Grčka: Ubijena dva pripadnika Zlatne zore


Dvojica mladića su ubijena, a jedan ranjen u pucnjavi u petak uveče u atinskom predgrađu Neo Iraklio ispred kancelarija lokalnog ogranka ultradesničarske partije Zlatna zora, saopštila je policija. Grčke vlasti veruju da je jedna ekstremistička grupa počinila napad, rekli su izvori bliski istrazi.

Policija je potvrdila da su žrtve starosti 22 i 25 godina, ne navodeći njihovi identitet niti političku pripadnost. Prema izjavama poslanika Zlatne zore i grčkim medijima, žrtve napada su bili pripadnici te ultradesničarske partije.

Dva neidentifikovana napadača na motorciklima pucala su iz kalašnjikova dok su prolazili pored kancelarija Zlatne zore i ubili dva muškarca koja su stajala ispred, a teško ranila trećeg, prenela je agencija ANA.

Prema saopštenju ministarstva zdravlja, dvojica mladića su pogođena sa po tri metka u glavu i grudi. Jedan je preminuo na licu mesta, a drugi od povreda u bolnici.

Grčka policija pokrenula je istragu radi otkrivanja i hapšenja počinioca, a na mesto incidenta upućeni su policijaca iz redova elitne jedinice ELAS radi koordinacije istrage.
XS
SM
MD
LG