Dostupni linkovi

Policajac ubio kandidata Alijanse za budućnost Kosova


Kandidata za odbornika Alijanse za budućnost Kosova Bekima Birinxhikua u subotu je ubio pripadnik Kosovske policije, potvrdio je portparol ove policije Brahim Sadriu.

"Da, tačno je da je žrtvu ubio pripadnik Kosovske policije, ali dok je bio izvan dužnosti i nije bio ni u kakvoj akciji. To je sve što za sada mogu reći", naveo je Sadriu, prenosi RTV Kosova.

Ubistvo kandidata za odbornika u Skupštini opštine Skenderaj, koje se desilo u blizini džamije u Skenderaju oko 16 sati, potvrdili su i iz Alijanse za budućnost Kosova.

"Ne mogu ništa reći, ne možemo reći da li se radi o političkim razlozima ili ne, jer se motivi još ne znaju. Zabrinuti smo činjenicom da je ubijeni član Alijanse za budućnost Kosova", rekao je Ernest Luma iz ove stranke.

Ubistvo se dogodilo dok je stradali kandidat za odbornika stranke Ramuša Haradinaja telefonirao, a kosovski mediji i portali nagađaju da se radilo o ličnom sukobu i obračunu između ubijenog i policajca koji ga je ubio.

Ubijeni tridesetosmogodišnji Birinxhiku bio je takođe jedan od prvih obraca Oslobodilačke vojske Kosova u operativnoj zoni Dukagjin.
XS
SM
MD
LG