Dostupni linkovi

Popović neće odgovarati za napad na novinare Vijesti


Nekadašnji šef Biroa Vlade Srbije za komunikacije Vladimir Beba Popović neće prekršajno odgovarati zbog napada na novinara i fotoreportera podgoričkih Vijesti.

"Službenici Centra bezbednosti Podgorica su, nakon sprovedenih policijskih mera i radnji - uzimanja izjava od aktera i svedoka događaja, kao i pregleda video zapisa, ocenili da u radnjama V.P. nema elementa prekršaja"”, piše u odgovoru koji je dostavljen dnevniku Vijesti.

List tvrdi da je takva odluka usledila nakon što je crnogorski premijer Milo Đukanović, čiji je Popović neformalni saradnik, taj incident nazvao "izmišljenim napadom", a iz policije je "Vijestima" nezvanično objašnjeno da je njihova odluka takva jer su "izjave aktera događaja oprečne".

"Zeković (Luka) i Babović (Miodrag) su tvrdili jedno, a Popović drugo. Osim toga, na video snimku nema tona i nije se moglo da čuje da li Popović vređa novinare", rekli su u policiji.

Kako tvrdi list, direktor Instituta za javnu politiku, Popović, 3. septembra vređao je i psovao njihove reportere Miodraga Babovića i Luku Zekovića, nakon što su ga fotografisali ispred zgrade u kojoj se nalazi njegova organizacija.

O incidentu su se oglasili i pravni zastupnici Popovića, koji su istakli da Popović nije nikoga napao, kako je prvobitno javljeno iz Podgorice.

Osnovni tužilac u Podgorici Ljiljana Klikovac, par dana kasnije, zaključila je da nema osnova za krivično gonjenje Popovića, pa je slučaj vraćen policiji na odlučivanje, da bi dva dana pre isteka zakonskog roka za odlučivanje policija utvrdila da Popović nije napravio prekršaj.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG