Dostupni linkovi

Jahjaga pozvala sve građane da izađu na izbore


Tokom današnjeg sastanka predsednice Kosova Atifete Jahjaga i predstavnika institucija odgovornih za organizovanje izbora konstatovano je da je učinjeno sve kako bi obezbedile održavanje demokratskih, slobodnih i poštenih i sveobuhvatnih izbora u celoj teritoriji Kosova.

Predsednica Kosova je dan uoči izbora pozvala na političku zrelost, te podsetila da su lokalni izbori test demokratije.

"Njihov uredan tok garantuje naš put u pravcu evropske integracije, u pravcu napretka i jednog boljeg života za sve građane Kosova, bez razlike", poručila je Jahjaga.

Kosovska predsednica pozvala je sve građane, bez obzira na nacionalnu pripadnost, versku ili rodnu pripadnost, da izađu na izbore i glasaju ljude za koje smatraju da zaslužuju da predstavljaju njihove interese.

Manipulisanje glasovima građana Kosova i ugrožavanje glasanja biće strogo kažnjeno, upozorila je predsednica Kosova.

"Lokalni izbori koji obuhvataju i opštine na severu teritorije Republike Kosovo će omogućiti integraciju građana srpske zajednice ovih opština u društvo i institucije zemlje pomažući tako ubrzano kretanje Kosova na evropskom putu. Pravo građana srpske zajednice, bilo na severu ili na jugu, ili u bilo kom drugom delu, za učešće na proces opšteg razvoja zemlje, jeste pravo garantovano Ustavom Kosova", podsetila je Jahjaga.
XS
SM
MD
LG