Dostupni linkovi

Istražuje se motiv napada na aerodromu u Los Anđelesu


Agenti FBI rasvetljavaju motiv incidenta na međunarodnom aerodromu LAX u Los Anđelesu, kada je napadač ranio tri osobe, a jednu ubio.

Ubijeni je bio nenaoružani federalni agent. Napadač je ranjen i uhapšen, javio je Rojters.

Neimenovani izvor je rekao da federalna istraga nastoji da utvrdi da li su meta napadača bili nenaoružani agenti službe TSA koja vrši fizičku proveru i kontrolu putnika.

Vlasti su identifikovale osumnjičenog napadača kao 23-godišnjeg Pola Entonija Ćanću, i navele da je ranjen u razmeni vatre s policijom na terminalu 3.

Ćanća je juče naoružan automatskom puškom izazvao paniku i haos na jednom do najprometnijih aerodroma sveta. Na stotine putnika panično je bežalo i tražilo zaklon kad je nastala razmena vatre.

Napadač je američki građanin i izgleda da je delovao sam, prenele su agencije. On se probio kroz kontrolni punkt i utrčao u deo gde se putnici prijavljuju za let i tada otvorio vatru, sukobivši se s obezbeđenjem koje je na njega pucalo i on je najmanje jedanput pogođen i odveden u pritvor.

Ćanća je pogodio najmanje dva službenika bezbednosti prevoza (TSA) i jednog ubio, rekao je specijalni agent FBI Dejvid Bovdić.

Ubijeni agent TSA identifikovan je kao 39-godišnji Herardo Ernandes.

FBI u petak nije mogao da da ukupan broj povređenih u napadu. Hitna pomoć je odvezla pet osoba povređen na mestu pucnjave, ali vatrogasna služba nije mogla da potvrdi da li su svi i ranjeni od metaka.

List "Los Anđeles tajms" je javio da je među ranjenima 29-godišnji Brajen Ladmer koji je pogođen u nogu.
XS
SM
MD
LG