Dostupni linkovi

Mitrovica: Napadnut kandidat "Srpske" Krstimir Pantić


Dvojica maskriranih napadača u petak veče oko 21.50 sati napali su u severnoj Mitrovici kandidata Građanske inicijative "Srpske" za gradonačelnika ovog grada Krstimira Pantića.

Pantić je rekao da se incident dogodio ispred njegove zgrade u Kolašinskoj ulici u severnom delu Mitrovice kada su dvojica maskiranih napadača nasrnula na njega.

"Sreća je da sam kod sebe imao torbicu za koju su napadači pretpostavljam pomislili da je oružje i nakon nekoliko udaraca pobegli. Ne znam tačno, ali mislim da se radi o mlađim osobama starosti do 20 godina", dodao je Pantić.

Pantiću je lekarska pomoć ukazana u mitrovičkoj bolnici gde mu je sanirana povreda na bradi i on je nakon ukazane lekarske pomoći pušten kući.

Krstimir Pantić je jedan od petorice kandidata za gradonačelnika ovog grada na lokalnim izborima u nedelju.

Građanska inicijativa "Srpska" saopštila je da je napad na njihovog kandidata za gradonačelnika Mitrovice, Krstimira Pantića, napad na slobodu izbora, govora i interese Vlade Srbije.

U saopštenju "Srpska" najoštrije osuduje kako ovo, tako i sve ostale vrste nasilja nad Srbima na Kosovu koja su do danas ostala nerasvetljena.

"Pozivamo Međunarodnu zajednicu, Euleks i OEBS da bez odlaganja ispitaju o vaj kukavički napad na kandidata za gradonačelnika Kosovske Mitrovice sa liste Građanska inicijativa "Srpska".

"Srpska poručuje da je nasilje neće omesti u čvrstoj odluci da u nedelju 3. novembra izađe i pobedi na izborima", dodaje se u saopštenju.
XS
SM
MD
LG