Dostupni linkovi

Radnici FAP-a nastavili blokadu pruge


Radnici FAP-a proveli su i drugu noć na pruzi Beograd-Bar i ne namarevaju da odustanu od njene blokade dok ne dobiju potvrdu da će im biti ispunjeni zahtevi.

Pošto na njihove zahteve još nema nikakvog odgovora, oni i dalje u blokadi drže međunarodnu prugu Beograd-Bar i regionalni put koji ka graničnom prelazu Uvac, prema BIH.

"Odlučili smo sinoć da ostanemo na pruzi sve dok ne dobijemo minimum traženih uslova koji se odnose na isplatu makar jedne od četiri i po zarade, i overu zdravstvenih knjižica za sve radnike", rekao je agenciji Beta predsednik štrajkačkog odbora Milorad Dragaš.

Ukazao je da zaposleni u FAP-u nisu mogli da prihvate inicijativu prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da "zamrznu" štrajk i oslobode prugu i put.

"Suočeni smo sa sudbonosnim pitanjima vezanim za budućnost kako FAP-a tako i celog Priboja", objasnio je Dragaš.

Radnici FAP štrajkuju od ponedeljka, 28. oktobra, kada su blokirali prugu i regionalni put na ulazu u Priboj.

Na uspostavljanje redovnog železničkog saobraćaja na barskoj pruzi čeka više teretnih vozova među kojima i dva teretna voza za potrebe kragujevačkog "Fijata", sa 442 nova automobila u 34 vagona.

Putnički saobraćaj barskom prugom odvija se samo do Prijepolja sa crnogorske strane, odnosno do Užica za polaske iz Beograda.
XS
SM
MD
LG