Dostupni linkovi

Radnici FAP-a nastavljaju blokadu barske pruge


Radnici FAP korporacije neće deblokirati prugu Beograd-Bar ni regionalni put od graničnog prelaza Uvac, odlučeno je u utorak uveče.

Kako je agenciji Beta rekao predsednik Samostalnog sindikata i predsednik štrajkačkog odbora FAP-a Milorad Dragaš, odluka je doneta ogromnom većinom glasova više od 1.000 radnika, koliko ih se okupilo na ulazu u grad gde su blokirani pruga i put.

U izjašnjavanju je, prema njegovim rečima, učestvovao i veliki broj građana koji svojim prisustvom podržavaju zahteve radnika FAP-a.

"Ostajemo do daljnjeg na pruzi i ovde čekamo prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i dogovor sa njim o daljoj sudbini Fabrike automobile Priboj", dodao je on.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović ranije u utorak preneo je štrajkačima spremnost prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da u četvrtak, 31. oktobra poseti Priboj, ali samo ako pruga i put budu danas deblokirani. Rvović je radnicima svojom ostavkom na predsedničku funkciju garantovao dolazak prvog potpredsednika Vlade u četvrtak, tražeći da donesu odluku o prekidu blokade pruge i puta.

FAP je od ponedeljka u generalnom štrajku koji podržavaju sva četiri sindikata u tom preduzeću, najvećem u ovom delu Srbije, a podršku za isplatu zaostalih plata i overu zdravstvenih knjižica su dobili i od lokalne samouprave.
XS
SM
MD
LG