Dostupni linkovi

"Tomson Rojters” otpušta 4.500 radnikaGrupacija za globalne finansijske informacije "Tomson Rojters" saopštila je danas da će smanjiti broj zaposlenih u finansijskom odeljenju za oko 4.500 do kraja 2014. godine, posle objavljivanja izveštaja o padu profita.

Kompanija je ranije najavila smanjenje broja zaposlenih za 2.500 do kraja 2013. godine, a novi rezovi su dublji od očekivanih.

Kompanija u čijem sastavu posluje novinska agencija Rojters prolazi kroz proces restrukturisanja, koji najviše pogađa servis za finansijske informacije koje se dostavljaju trgovcima i ostalim tržišnim profesionalcima.

Kompanija je saopštila da joj je neto profit u trećem kvartalu opao za 39 odsto u poređenju sa istim periodom pre godinu dana, na 271 miliona dolara.

Direktor "Tomson Rojtersa" Džejms Smit izjavio je da je kompanija u "pozitivnom zamahu" i napomenuo da finansijsko odeljenje ostvaruje neto rast prvi put od drugog kvartala 2011. godine.

"Tomson Rojters" je multinacionalna medijska i informaciona firma sa sedištem u Njujorku. Nastala je 2008. godine, kada je "Korporacija Tomson" kupila britansku agenciju Rojters.
XS
SM
MD
LG