Dostupni linkovi

Nikšić: Mikulić nije prekršio nadležnostiPremijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, povodom slučaja ministra pravde Zorana Mikulića, izjavio je da su nadležnosti ministra vrlo jasne i da ih on nigde nije prekršio.

“Ono što mu se najviše stavlja na teret da je ugrozio zaštićenog svedoka... u dopisu koji je došao od tog istog tužilaštva stoji kako je život tog svjedoka u KPZ-u Sarajevo ugrožen i da traže da čovek ide na uslovni otpust. Podsetiću da sam podneo bezbroj krivičnih prijava koje niko ne procesuira, a interesantno je da, kada se radi o ministru Mikuliću, da se radi na njima”, izjavio je Nikšić.

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH odobrili su na današnjoj sednici inicijativu o formiranju parlamentarne ad hoc komisije koja trabe da ispita okolnosti o istrazi protiv ministra Mikulića.

Ministar je jučer saslušan u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) kao osumnjičeni za ometanje rada pravosuđa i zloupotrebu položaja.

Ispitivanje je naredilo Tužiteljstvo BiH zbog izmeštanja zaštićenog svedoka Tužilaštva iz sarajevskog u zenički kazneno-popravni zavod, u kojem on ne bi smeo biti zbog opasnosti po njegovu sigurnost i život.
XS
SM
MD
LG