Dostupni linkovi

Dačić pozvao EU da ne menja uslove za pristupPremijer Srbije Ivica Dačić pozvao je evropske zemlje da prestanu da menjaju uslove u vezi Kosova dok on pokušava da usmeri svoju zemlju ka članstvu u EU, u intervjuu za agenciju Frans pres u Londonu.

"Nikad ne znate gde se nalazi cilj" u pregovorima sa Briselom oko napora Srbije da pristupi Evropskoj uniji, požalio se Dačić u intervju koji je dao u Londonu gde prisustvuje investicionoj konferenciji za privlačenje investicija u Srbiju.

"Najvažniji deo naših pregovora neće se odnositi na neki interni problem u zemlji nego na Kosovo", rekao je Dačić i dodao da zbog toga treba uvek imati u vidu da treba raditi na normalizaciji odnosa sa Kosovom i sprovođenju dogovora postignutim u Briselu.

Kako podseća francuska agencija pošto je Srbija prihvatila da održi lokalne izbore na Kosovu 3. novembra u sklopu sprovođenja sporazuma o normalilzaciji odnosa između Srbije i Kosova, čiju nezavisnost Beograd ne priznaje, Brisel je u aprilu odobrio Srbiji početak pristupnih pregovora sa EU, najkasnije u januaru.

"Ne tražimo favorizovan tretman (u pregovorima), jedina stvar koju tražimo je da se ne uvode novi kriterijumi koji se dodaju već postojećim i utvrđenim kriterijumima", rekao je Dačić.

Dačić je ponovio poziv Srbima na Kosovu da izađu na izbore u nedelju.
XS
SM
MD
LG