Dostupni linkovi

Radnici FAP-a blokirali prugu


Oko 1.000 radnika FAP-a blokiralo je prugu Beograd-Bar, u starom delu Priboja, zbog neisplaćenih zarada, neoverenih zdravstvenih knjižica i nedostatka posla.

Prema rečima predsednika Štrajkačkog odbora, Milorada Dragaša, radnici će ostati tu sve do ispunjenja zahteva, ili dok im se ne obrati neko iz Vlade Republike Srbije.

"Mesecima nismo primili zarade, ne možemo da ostvarimo zdravstvenu zaštitu, a nemamo ni posla", izjavio je Dragaš Tanjugu.

On kaže da štrajkači, takodje, očekuju da im se obrati predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, koji im je pružio podršku, kao i generalni direktor fabrike, Zoran Zaković. Dragaš je dodao da je obavešten o zahtevu presednika Nadzornog odbora FAP-a, Nemanje Stevanovića, da BIA ispita poslovanje ove fabrike u proteklih 20 godina.

Inače, u štrajku učestvuje pet sindikata, a član IO sindikata Sloga, Vesna Pejović, kaže da su zahtevi štrajkača nepotpuni.

"Tražimo da se isplate četiri, odnosno sve zaostale plate i da se Agenciji za privatizaciju pošalju tačni podaci u ličnoj karti preduzeća, sa preciznim stanjem zaliha i imovine koju poseduje FAP", rekla je Pejovićeva Tanjugu, ističući da su dostavljeni fiktivni i netačni podaci, zbog čega sada ispaštaju radnici.

U izveštaju predočenom Agenciji za privatizaciju i Ministarstvu privrede stoji da FAP ima zalihe robe u vrednosti šest milijardi dinara, zbog čega je ministar privrede Saša Radulović naložio generalnom direktoru fabrike da ih rasproda i na taj način isplati radnicima zaostala dugovanja.
XS
SM
MD
LG