Dostupni linkovi

Policija istražuje bjekstvo Dominika Ilijaševića


Pripadnici Federalne uprave policije pretresaju Kazneno-popravni zavod u Mostaru, po nalogu Tužilaštva BiH i uz naredbu Suda BiH, javlja klix.ba.

Pretres se vrši sa ciljem izuzimanja dokumentacije koja se odnosi na izdržavanje zatvorske kazne osuđenika Dominika Ilijaševića zvanog Como, koji se nalazi u bjekstvu.

Nakon izuzimanja i pregleda dokumentacije, Tužitlaštvo BiH i policijske agencije nastavit će aktivnosti oko utvrđivanja odgovornosti osoba, koje su omogućile bijeg ovog osuđenika, tokom zatvorskog dopusta.

"Bjekstvo Dominika Ilijaševića zvanog Como izazvalo je ugrožavanje sigurnosti i uznemirenost porodica žrtava ratnih zločina, za koje je Ilijašević osuđen na 15 godina zatvora. Također, bjekstvo se negativno odrazilo na sigurnosnu situaciju i narušilo proces uspostave vladavine prava i pomirenja u Bosni i Hercegovini i regionu", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH zajedno sa policijskim agencijama i u saradnji sa Državnim odvjetništvom Republike Hrvatske, poduzima aktivnosti da se ovaj osuđenik uputi na izdržavanje zatvorske kazne te da se procesuira i kazni za bjekstvo sa izdržavanja kazne u Bosni i Hercegovini.
XS
SM
MD
LG