Dostupni linkovi

Srbija: Poštovati dogovor o putovanjima na Kosovo


Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić izjavio je u nedelju da je najava hapšenja ministra zaduženog za Kosovo Aleksandra Vulina provokacija Prištine.

"Mislim da su politički krugovi u Prištini procenili da za srpske interese na Kosovu i Metohiji predstavlja ozbiljan i suviše veliki korak napred ukoliko bi u najmanje deset opština srpska zajednica osvojila ubedljivu većinu i da mnogi razmišljaju o tome kakva je budućnost rešavanja statusnog pitanja u uslovima u kojima su srpske institucije potpuno legitimisane kroz ovaj izborni proces", rekao je Đurić novinarima.

Na pitanje da li će predsednik SNS Aleksandar Vučić i ministar Vulin ići 31. oktobra na Kosovo, Đurić je rekao da, s obzirom na ukupnu situaciju, nije zahvalno spekulisati datumima, prenosi Beta.

"Ono što je sasvim sigurno je da dogovor o slobodi kretanja mora da se poštuje. To je nešto što je dogovoreno na najvišem nivou i u pitanju je kredibilitet ne samo Beograda i Prištine, nego i Evropske unije, koja je bila posrednik i garant u postupku dogovora", rekao je Đurić.
XS
SM
MD
LG