Dostupni linkovi

"Pogrešna dostava" najbolji film Zagreb Film Festivala


Svečanom dodelom nagrada u subotu uveče je u zagrebačkom bioskopu Europa završen takmičarski deo jedanaestog Zagreb Film Festivala, tokom kojeg se od 20. oktobra četrdesetak filmova borilo za nagrade u kategorijama dugometražnog, kratkometražnog i dokumentarnog filma, kao i u programu "Kockice".

Za najbolji film proglašena je indijsko-nemačko-francuska produkcija "Pogrešna dostava", u režiji Ritesha Batre, priča o tome šta se dogodi kada se zbog greške velike mumbajske dostavljačke službe povežu mlada domaćica i neznanac pred penzijom.

Zlatna kolica za najbolji kratki igrani film dodeljena su rumunskom filmu "U akvariju" Tudora Cristiana Jurgiua, saopšteno je iz Press službe Zagreb Film Festivala.

Najbolji dokumentarni film je nemački "Kapetan i njegov gusar" Andyja Wolffa o slučaju iz 2009. kada su somalijski pirati oteli nemački brod, a posebno priznanje dobio je srpski dokumentarac "Drugi susret".

Zlatna kolica u programu "Kockice" dobio je film "Ko da to nisi ti" Ivana Sikavice koji podseća da se u mašti može otići puno dalje nego u stvarnosti.
XS
SM
MD
LG