Dostupni linkovi

O poseti kosovskih ministara jugu Srbije odlučuje Vulin


Šef Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković izjavio je u nedelju da je u nadležnosti ministra bez portfelja Aleksandra Vulina zaduženog za Kosovo i kancelarije na čijem je čelu da odluči da li će predstavnicima kosovske vlade dozvoliti da posete opštine na jugu Srbije.

"Oni su ti koji zajedno za drugim državnim organima procenjuju da li nečija poseta može da dovede do nekih neželjenih, ili pak, aktivnosti koji nisu saglasne sa našim Ustavom, zakonima i pravima nacionalnih manjina", naveo je Stanković i potvrdio da te poseta još nisu odobrene.

Kosovska ministarka za evropske integracije Vljora Čitaku, ministar finansija Besim Becaj i ministar zdravlja Ferid Agani podneli su zahtev da posete jug Srbije tokom ovog meseca, navodi Tanjug.

Kako je preneo prištinski dnevnik "Koha ditore" Aleksandar Vulin je lice za kojim prištinske vlasti tragaju, a sve policijske stanice dobile su nalog za njegovo privođenje zbog neovlašćenog prelaska granice.

Najave da će biti izdat nalog za privođenje Vulina i da mu je zabranjen ulazak na Kosovo osudio je ranije državni vrh Srbije.
XS
SM
MD
LG