Dostupni linkovi

Porodica romske devojčice nađene u Grčkoj traži je nazad


Bugarska porodica Rusev čije je dete pronađeno u Grčkoj u jednom romskom naselju zatražila je danas da je vrate kući.

"Vratite nam Mariju", vikala je danas njena starija sestra Katja Rusev i izrazila zabrinutost gde su im roditelji Saša i Atanas Rusev, koji su osumnjičeni za prodaju bebe. Oni su jutros nestali iz romskog naselja Nikolaevo zajedno sa još troje njihove dece.

Susedi porodice su naveli Frans presu da neki mediji u Bugarskoj plaćaju stambene trošskove porodice Rusev negde u Sofiji kako bi bili zaštećeni od javnosti.

Katja je rekla da njena majka nikada ne bi prodala dete za novac. "živeli smo i dalje u bedi kad se majka vratila iz Grčke", dodala je ona.

Socijalne službe su pokušale sinoć da im oduzmu to troje dece, ali susedi nisu dali, već pretili sekirom službenike, koji su to potvrdili AFP-u.

Majka je nedavno rekla da je pre četiri godine, dok je radila kao berač maslina, u Grčkoj rodila devojčicu koje se odrekla jer je bila suviše siromašna da bi brinula o njoj.

Devojčica Marija nalazi se u privremenom smešstaju otkako ju je prošle nedelje pronašla grčka policija prilikom upada u jedno romsko naselje, nakon čega je otkriveno da devojčica nije ćerka grčkog romskog para sa kojim je živela.

Dvoje Roma koji su se starali o devojčici tada su uhapšeni i osumnjičeni za navodnu otmicu devojčice i falsifikovanje dokumentacije koja se odnosi na nju.
XS
SM
MD
LG