Dostupni linkovi

Uhapšen pomoćnik ministra pravde Federacije BiH


Po nalogu Tužiteljstva BiH policijski djelatnici SIPA, lišili su slobode Trako Hidajeta, dužnosnika Ministarstva pravosuđa Federacije BiH, koji je osumnjičen za kazneno djelo ometanja rada pravosuđa, u svezi sa zloupotrebom položaja, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Trako, koji je pomoćnik ministra pravde FBiH, zadužen za izvršenje kaznenih sankcija, osumnjičen je, da je zloupotrijebivši položaj, izvršio nedozvoljeni premještaj zaštićenog svjedoka u jednom predmetu Tužiteljstva BiH, koji je premješten iz jednog Kazneno-popravnog zavoda u drugi, u koji nikako nije smio biti premješten, zbog ugroženosti sigurnosti i života zaštićenog svjedoka.

Pravosudne i policijske agencije izričito su istakle da taj zaštićeni svjedok ne smije ni pod kojim uvjetima biti premješten u navedeni KPZ, pa se osoba lišena slobode sumnjiči da je zloupotrijebila svoj položaj i izvršila ometanje rada pravosuđa, te na ovaj način ozbiljno ugrozila život i sigurnost zaštićenog svjedoka, kao i istragu i predmet koji vodi Tužiteljstvo BiH.

Tužiteljstvo BiH i SIPA, nastavljaju aktivnosti u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, radi uspostave vladavine prava i bolje sigurnosti svih građana naše zemlje.
XS
SM
MD
LG