Dostupni linkovi

Fratini zadovoljan stavovima Srbije o približavanju EU


Novi savetnik Vlade Srbije, italijanski političar Franko Fratini, izjavio je u utorak u Beogradu da je zadovoljan razgovorima tokom dvodnevne posete s predstavnicima Vlade Srbije i pozdravio to što Srbija u celini podržava proces približavanja EU.

"Zadovoljan sam političkom dobrom voljom relevantnih predstavnika Vlade, pre svega premijera (Ivice Dačića) i potpredsednika Vlade (Aleksandra Vučuća), ali i ministara s kojima sam se sastao", rekao je Fratini novinarima u Ambasadi Italije.

On je pohvalio srpske vlasti zbog pažljivih priprema za pristupne pregovore sa EU, pre svega za poglavlja 23 i 24, ocenivši da je važno to što Srbija u celini stoji iza procesa približavanja Uniji.

Italijanski diplomata je istakao da je angažovanje civilnog društva "ključno i veoma važno" za sprovođenje reformi radi približavanja Uniji.

Italijanski diplomata koji će Vladi pomagati u procesu pridruživanja EU, posebno u vezi s poglavljima 23 i 24 pristupnih pregovora, tokom dvodnevne posete sastao se i s potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem, ministrom pravde Nikolom Selakovićem, kao i šefom delegacije EU Majklom Devenportom.
XS
SM
MD
LG