Dostupni linkovi

Privedeno 70 osoba zbog nemira tokom podgoričkog Prajda


Crnogorska policija saoštila je u utorak da je privela još deset učesnika u nemirima povodom podgoričkog Prajda, čime je broj uhapšenih izgrednika povećan na 70.

“U Centru bezbednosti u Podgorici, do sada je ukupno privedeno 70 osoba. Osim toga identifikovan je još jedan broj lica za koja se sumnja da su izazvala incidente ili u njima učestvovala i sledi njihovo privođenje," saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Uprava policije je saopštila da je u neredima tokom i nakon prve Parade ponosa u Podgorici povređen 21 policajac, od kojih jedan teže.

Dodaje se da su u sukobima sa protivnicima Parade ponosa oštećena 22 policijska vozila, kao i 18 automobila u privatnom vlasništvu. Navodi se da je u nemirima naneta šteta na osam poslovnih objekata i na jednom stanu, kao i da je na više lokacija u Podgorici uništena gradska imovina, prenosi Tanjug.

Iz podgoričkog Biroa za odnose sa javnošću ranije u utorak je saopšteno da je šteta na komunalnim objektima u glavnom gradu Crne Gore, tokom nereda koji su se desili za vreme i nakon Parade, iznosi 20.700 evra.
XS
SM
MD
LG