Dostupni linkovi

Crna Gora: Pretučen učesnik Prajda


Osamnaestogodišnji Podgoričanin, koji je bio član LGBT Foruma progres na Paradi ponosa, pretučen je kasno sinoć u glavnom gradu Crne Gore.

Njega je, kako prenose podgorički mediji, pretukla grupa od 20 mladića. Iz crnogorske policije je saopšteno da je pretučeni srednjoškolac zadobi lakše telesne povrede.

“Inspektori postupaju po prijavi i rade na rasvetljavanju napada, a o svemu je obavešteno i Tužilaštvo”, navela je policija.

Na Fejsbuk stranici Foruma Progres objavljeno je da je srednjoškolca, sinoć nešto nakon 22 sata, napala grupa od 20 mladića u blizini zgrade u kojoj stanuje.

“Radi se o mladiću koji nije LGBT osoba, inače jedinom podgoričkom srednjoškolcu koji je je javno prisustvovao i podržao prajd”, naveli su iz Foruma progresa i dodali da zbog sigurnosti mladića ne mogu saopštavati više detalja o napadu.

U Podgorici je u nedelju održana prva Parada ponosa, a dogadjaj je protekao u znaku ogromnih mera policijskog obezbedjenja, kao i žestokih sukoba policije sa protivnicima gej parade, da bi učesnici povorke na kraju bili evakuisani iz centra grada.

U neredima povodom prve gej povorke u glavnom gradu Crne Gore povredjeno je 20 policajaca, a privedeno je 60 izgrednika.
XS
SM
MD
LG