Dostupni linkovi

SNS obeležio 5. godišnjicu


Lider naprednjaka Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak na obeležavanju 5. godišnjice od osnivanja Srpske napredne stranke u Beogradu da je njihov cilj da Srbija 2020. godine postane punopravni član Evropske unije, kao i da će taj zadatak ta stranka ostvariti.

"Kažemo istinu i kad je teško, posao koji radimo moguć je samo uz konsenzus. Odluka da platimo cenu, da stignemo vreme prevazilazi moći jedne stranke. Takve odluke traže dogovor naroda, važno mi je da naše odluke podrži narod a ne stranke. Ljudi će istrpeti muku ako vide pravdu", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije, osnivač i bivši lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić poručio je da ta stranka za nešto više od godinu dana pokazala da je moguće ostvariti konkretne rezultate i naveo da se bespoštedno vodi borba protiv kriminala i korupcije.

Bivši šef italijanske diplomatije i savetnik Vlade Srbije Franko Fratini izjavio je na skupu da se proširenje EU nastavlja i da taj proces neće biti moguće okončati pre nego što i Srbija postane njena članica, jer, kako je istakao, Srbija već jeste deo Evrope.

Svečanosti su prisustvovali brojni visoki evropski, svetski i regionalni zvaničnici.
XS
SM
MD
LG