Dostupni linkovi

RSE: Jovanka će biti sahranjena u prostoriji pored Tita


Jovanka Broz biće sahranjena u Kući cveća u Beogradu, u prostoriji pored one u kojoj je sahranjen Josip Broz Tito, izjavio je za RSE Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Srbije.

“Ne postoje tehnički preduslovi da se Jovanka Broz sahrani pored samog grobnog mesta Josipa Broza Tita. Mi smo obišli Kuću sveća zajedno sa porodicom i oni su se složili da Jovanka Broz bude sahranjena u susednoj prostoriji, “ rekao je za RSE Ljajić, koji je i predsednik Organizacionog odbor za sahranu Jovanke Broz.

Vlada Srbije na jutrošnjoj sednici prihvatila je zahtev porodice da se posmrtni ostaci preminule Jovanke Broz sahrane u grobnom mestu u Muzeju istorije Jugoslavije, u delu nazvanom "Kuća cveća" u kom počiva Josip Broz. Organizacioni odbor za sahranu Jovanke Broz, u kom su pored predstavnika vlade i članovi njene porodice, prvu sednicu imaće danas u 15 sati.

“Svi detalji sahrane biće poznati posle tog sastanka Organizacionog odbora. Tada ćemo definisati datum sahrane, kao i sve pojedinosti vezane za taj čin. Pozvali smo i predstavnike porodice koji će učestvovati u celokupnoj proceduri vezanoj za sahranu Jovanke Broz,” rekao je Rasim Ljajić.

Udovica Josipa Broza umrla je u 89 godini u Beogradu 20.oktobra.
XS
SM
MD
LG