Dostupni linkovi

Javna tribina o monetizaciji Hrvatskih autocesta


Javna tribina o monetizaciji autocesta počinje u 10 sati u Hrvatskom novinarskom domu u Zagrebu. Na tribini će govoriti Ljubo Jurčić, Željko Marušić, Aleksandar Čaklović, Marijan Banelli, Mijat Stanić i Teodor Celakoski.

Tribinu organiziraju Nezavisni cestarski sindikat, Nezavisni hrvatski sindikati, Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Matica hrvatskih sindikata, Hrvatska udruga radničkih sindikata, Udruga radničkih sindikata Hrvatske, Pravo na grad, GONG, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju te Zelena akcija.

Vlada je odlučila da je najbolji model rješavanja dugova davanje 1.024 kilometra autocesta u koncesiju. To bi, kako ističu organizatori, bila najveća i najduža koncesija u povijesti Hrvatske budući da je njezina vrijednost procijenjena na oko 22 i pol milijarde kuna, s rokom od 30 do 50 godina. Napominju i da ne postoji kvalitetna javna rasprava o najboljem modelu za rješavanje duga te da studija na temelju koje je Vlada odlučila da je koncesija najbolje rješenje nije dostupna javnosti.
XS
SM
MD
LG