Dostupni linkovi

Avganistan: Ubijeno 22 talibana


Avganistanske snage bezbednosti u poslednja 24 sata ubile su 22, a zarobile 16 talibana, u više operacija širom zemlje, saopštili su danas zvaničnici.

Bezbednosne snage napale su jutros talibansko skrovište u oblasti Šigal, u istočnoj provinciji Kunar i tom prilikom ubile šest ekstremista, uključujući i komandanta te grupe, naveo je jedan lokalni izvor.

Taj izvor dodaje da nije bilo gubitaka na strani snaga bezbednosti.

Talibanski ekstremisti su u znak odmazde zarobili 12-godišnjeg dečaka i pogubili ga po otpužbi da je špijunirao za bezbednosne snage, rekao je dečakov otac i naglasio da njegov sin nije imao nikakve veze s vladinim snagama.

Avganistansko ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je od subote ubilo 22 talibana, od čega šest u istočnoj provinciji Kunar.

U saopštenju se dodaje da je avganistanska policija, uz pomoć snaga NATO koalicije, u poslednja 24 sata izvela nekoliko operacija u provincijama Uruzgan, Kandahar, Gazni, Kunar i Herat.

S druge strane, talibanski borci tvrde da su u poslednja dva dana ubili veše od deset pripadnika snaga bezbednosti.

Agencija Sinhua navodi da je u Avganistanu čest slučaj da sukobljene strane preuveličavaju broj žrtava protivnika, pa je stoga teško proveriti saopštene podatke.
XS
SM
MD
LG