Dostupni linkovi

Policija CG: Desetine uhapšenih u neredima nakon Parade


Savjetnica za komunikaciju sa medijima iz Uprave policije Crne Gore Tamara Popović, kazala je da su pripadnici policije nakon današnje Parade ponosa u Podgorici priveli više desetaka izgrednika.

Prema njenim riječima policija i organizatori današnjeg okupljanja zadovoljni su ukupnom organizacijom i sigurnosnim aspektom.

Popović je napomenula da je današnje okupljanje "uz manje incidente uspješno organizovano". Ona je potvrdila da je u neredima povrijeđeno i nekoliko policajaca, ali kako je kazala radi se o lakšim povredama.

Prva Parada ponosa u Podgorici obilježena je sukobima policije i huligana u cijelom gradu. U više dijelova grada izgrednici su kamenovali policijske kordone, dok su pripadnici specijalnih policijskih jedinica odgovorili upotrebom suzavca.

Grupa huligana kamenovala je i zgradu podgoričkih novina Vijesti, te je jaka policija naročito bila prisutna u tom području grada preko Morače, te i kod srednje Trgovinske škole u drugom dijelu grada gdje su koncentrisane veće grupe huligana.

Policija je uhapsila više lica koji su gađali policajce, te pokušali probiti policijski kordon kako bi doprli do zone gdje se održavala Parada.

Podgoričke ulice su raščišćene i trenutno vlada mirna situacija
XS
SM
MD
LG