Dostupni linkovi

Uhićen bivši direktor Hrvatskih autocesta


Bivši financijski direktor Hrvatskih autocesta Josip Sapunar sinoć je uhićen u sklopu istrage izvlačenja novca iz HAC-a, a danas bi trebao dati iskaz tužiteljstvu.

Njegov odvjetnik Gordan Preglej potvrdio je za HTV da je Sapunar uhićen sinoć oko 21.30.

Procedura je takva da će biti predan pritvorskom nadzorniku, a nakon toga vrlo vjerojatno i odveden na ispitivanje u Državno odvjetništvo, izjavio je Preglej.

O službenim razlozima Sapunarova uhićenja Preglej kaže da je obaviješten vrlo šturo. O nagađanjima ne mogu govoriti, ono što znam, znam iz medija, ništa više osim toga, dodao je.

Mediji prenose kako je Sapunar uhićen nakon što se, u dogovoru s istražiteljima, vratio iz inozemstva kako bi dao iskaz u najnovijoj aferi o izvlačenju novca iz HAC-a od 2006. do 2011.

Bivši direktor financija te javne tvrtke već je pritvoren prije tri godine zbog sumnje da je novcem iz HAC-a preko agencije Fimi media punio HDZ-ov crni stranački fond.

Mediji nagađaju da je ovoga puta osumnjičen za "pranje" pet milijuna eura preko tvrtki Igora Premilovca, prije osumnjičenog da je izvukao novac iz Hrvatske gospodarske komore.

Premilovac je, naime, tijekom istrage u HGK priznao da je na austrijski račun njegove češke tvrtke Remorker International, osim novca izvučenog fiktivnim ugovorima iz Komore, navodno uplaćivan i novac HAC-ovih podizvođača.
XS
SM
MD
LG