Dostupni linkovi

U železničkoj nesreći u Argentini 99 povređenih


Najmanje 99 osoba povređeno je u železničkoj nesreći u Buenos Ajresu, na istoj stanici na kojoj su prošle godine, u sličnom incidentu, poginule 52 osobe, a 700 povređeno.

Šef bezbednosne službe Serhio Berni je saopštio da za sada nema podataka da je neko poginuo.

Berni je kazao i da se još ne zna šta je izazvalo nesreću i zbog čega se voz nije zaustavio na kraju pruge, zbog čega je vagon izleteo iz šina.

Neki od svedoka navode da je na prethodne dve stanice bilo problema sa kočenjem, prenela je agencija AFP.

Odmah posle nesreće koja se dogodila u utorak u jutarnjim satima, grupa građana okupila se na stanici, ljuta na železničkog operatora, uzvikujući "ubico, ubico" povređenom mašinovođi, koji je ubrzo, uz policijsku pratnju, prevezen do bolnice.

Okupljeni su polomili stakla na stanici i bacali kamenice na ulicu, preneo je AP.

Iz sindikata je saopšteno da je mašinovođa, koji ima 45 godina, priveden. Takođe je istaknuto da je on iskusan mašinovođa.

Poslednjih godina u Buenos Ajresu dogodilo se više železničkih nesreća, uključujući i tragediju u februaru lane u kojoj su poginule 52 osobe, dok je najmanje 700 povređeno.

U junu ove godine, putnički voz udario je u drugi koji se zaustavio između stanica i tom prilikom poginulo je troje ljudi, dok je povređeno najmanje 300.
XS
SM
MD
LG