Dostupni linkovi

Radnicima "Brodosplita" nije dozvoljen ulazak u poduzeće


Skupini radnika Brodosplita koji su jučer prosvjedovali zbog smanjenja plaće, jutros nije dozvoljen ulazak u poduzeće na posao, doznaje se od povjerenika Sindikata metalaca Hrvatske u Brodosplitu Joška Franića. Njih 250 su jutros u pet sati SMS-om obaviješteni da su suspendirani zbog jučerašnjeg prosvjeda.

'Oko 250 radnika čeka s vanjske strane ispred ulazne kapije i ne dozvoljava im se ulaz, s tim da će im se odluka o suspenziji poslati na kućne adrese za nekoliko dana', rekao je Franić. Dodao je kako se boji da bi stanje u Brodosplitu moglo krenuti u nepovoljnom smjeru. 'Mi ne želimo nerede, nismo ni prije željeli, htjeli smo razgovarati, ali očito je da ovdje razgovora nema jer netko provodi silu', kazao je.

Podsjetimo, nezadovoljni radnici Brodosplita prekjučer su prosvjedovali jer im nisu uplaćene plaće, a jučer jer su im plaće umanjene za 700 do 1200 kuna. Razgovori s predsjednikom Uprave Tomislavom Debeljakom zapeli su zbog toga što on ne želi razgovarati s predstavnikom Nezavisnog sindikata Brodosplita Zvonkom Šegvićem. Gostujući u Nevniku 3 HTV-a Debeljak je iznio teške optužbe protiv Šegvića i rekao da je policiji prijavio prosvjednike zbog nasilja.
XS
SM
MD
LG