Dostupni linkovi

Milanović: Dvojezične ploče ostaju na svojim mjestimaSinoć je, nakon četiri sata razgovora premijera Zorana Milanovića sa 17 članova Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, dogovoreno povlačenje policijskih snaga koje su čuvale dvojezične ploče kao i uklanjanje zaštitnih ograda oko ploča, prenosi Index.hr.

"Nismo nešto veliko dogovorili ali smo razgovarali", izjavio je nakon sastanka predsjednik Stožera Tomislav Josić dodavši da su članovi Stožera premijera upoznali, između ostalog, i s "falsificiranim popisom stanovništva u Vukovaru". Prema njegovim riječima, razgovor Stožera i premijera je bio dobar te je izrazio nadu da nije i posljednji.

Obraćajući se novinarima, premijer Zoran Milanović rekao je da je iz Zagreba, a ne iz Vukovara te da dolaskom ovako uvijek nešto novo nauči, a vrlo često čuje i ružne stvari. Ocijenio je potpuno neprihvatljivom činjenicu da 460 nestalih Vukovara nije uvedeno u popis stanovništva rekavši kako je to unatoč međunarodnim statističkim standardima pogrešno, kakav god to utjecaj imalo na statistiku.

Naglasio je da zakon može bit dobar, manje dobar, loš ili nespretno izbalansiran no da se mora poštivati. Potvrdio je da se policija od večeras povlači s ulica Vukovara jer je ocijenjeno da je nepotrebna. Kazao je da ploče ostaju na svojim mjestima, a da će se prema njima svatko odnositi na vlastitu odgovornost.
XS
SM
MD
LG