Dostupni linkovi

Čolaku za RSE: Vulinu zabranjen ulazak na Kosovo


Bekim Čolaku, savetnik premijera Kosova, potvrdio je za RSE da je ministru za Kosovo u Vladi Srbije Aleksandru Vulinu zabranjeno da danas uđe na Kosovo zato što se prilikom poslednje posete nije pridržavao kriterijuma kosovskih vlasti.

“Vulinu je za danas zabranjen ulaz na Kosovo zato što je 14. oktobra učestvovao na jednom predizbornom skupu. On je podneo zahtev preko kancelarije EU, taj zahtev je prosledjen nama, mi smo doneli negativnu odluku zato što se nije pridržavao kriterijumima tokom njegove poslednje posete Kosovu”, kazao je Čolaku.

Vulin je tog 14. oktobra učestvovao u predizbornom skupu 'Srpske' u Goraždevcu i tom prilikom rekao: “Ne dajte da vas dele, da vas svađaju, da vas plaše. Ne dajte da unose crv rasprave i sumnje među vama. Nema se oko čega raspravljati i sumnjati. Nema života bez aktivnog učešcha države Srbije. A sada, država Srbija ima pravo i obavezu da aktivno učestvuje na prostoru KiM".

Kosovske vlasti su Vulinu odobrile posetu ako je religijskog karaktera. On je tog dana posetio prvo Pećku patrijaršijupa je onda otišao u Goraždevac na politički skup.

Vulin je trebalo danas sa ministarkom energetike Zoranom Mihajlović da boravi na Kosovu.

Čolaku je potvrdio da je ministarki energetike odobrena poseta Kosovu.
XS
SM
MD
LG