Dostupni linkovi

Laos: U padu aviona verovatno stradali svi putnici


U padu putničkog aviona na Laosu u sredu je verovatno poginulo svih 49 ljudi koji su bili u tom avionu, objavila je vlada Laosa precizirajući da su u avionu bili putnici iz 11 zemalja.

Ministarstvo javnih radova i transporta Laosa, u čijoj je nadležnosti aviokompanija te zemlje, saopštilo je da je u avionu bilo 44 putnika i pet članova posade i da je avion leteo od glavnog grada Laosa, Vijentijana, ka gradu Pakse na jugu zemlje.

"Pripremajući se za sletanje u Pakseu avion je uleteo u ekstremno loše vremenske uslove i navodno se srušio u reku Mekong", naveli su iz ministarstva, dodajući da nema informacija o preživelima.

U avionu je bilo 17 putnika sa Laosa, petoro Australijanaca, petoro Tajlanđana, troje Korejaca, dvoje Vijetnamaca, i po jedna osoba iz Kanade, Kine, Malezije, Tajvana i SAD.

Iz vlade Laosa rečeno je da aviokompanija "preduzima sve neophodne korake na koordinaciji i raspoređivanju spasilačkih ekipa na mestu nesreće, u nadi da će naći nekog ko je preživeo".

Vlada Laosa dodala je da se pad aviona istražuje i da se aviokompanija nada da će već u četvrtak objaviti rezultate istrage.
XS
SM
MD
LG