Dostupni linkovi

Euleks uoči izbora pojačava prisustvo na severu Kosova


Misija Evropske unije za vladavinu prava Euleks pojačaće svoje prisustvo na severu Kosova, kako se bude približavao datum održavanja lokalnih izbora, 3. novembra, saopšteno je u subotu u Prištini.

Portparol te misije Bljerim Krasnići je izjavio da će se pripadnici policije Euleksa koncentrisati posebno na sever Kosova.

"U bliskoj saradnji s Kforom, Euleks će podržati Policiju Kosova u pružanju bezbednosti tokom izbora. Euleks će se fokusirati posebno na severni deo Kosova i tamo pojačati svoje prisustvo", rekao je Krasnići za RSE.

U policiji Kosova kažu da su već izradili i izdali operativnu uredbu svim regionalnim policijama kako da se ponašaju i koje mere treba preduzeti. Portparol policije Baki Keljani kazao je da su preduzete sve mere da se obezbedi sigurnost za građane u svim delovima Kosova 3. novembra, kada se održavaju lokalni izbori.

"Bezbednost će biti pružena i u severnom delu Mitrovice. Tamo imamo dobru saradnju s međunarodnim faktorom", kazao je Keljani.

Prema njegovim rečima, u dosadašnjem toku predizbornih aktivnosti na severu, kao i u drugim delovima Kosova, nije bilo bezbednosnih problema koji su vezani za izborni proces.

"Situacija je, uopšte uzev, mirna i plan koji sprovodimo u prvoj i drugoj fazi se ostvaruje kako smo predvideli. Taj plan predviđa pružanje sigurnosti u očuvanju reda i mira na celoj teritoriji Kosova", kazao je Keljani, navodi Beta.
XS
SM
MD
LG