Dostupni linkovi

Josipović: Skidanje dvojezičnih tabli - sramota za sve nas


Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ocenio je u subotu da je sve što se događa u Hrvatskoj poslednjih dana vezano za skidanje ploča s dvojezičnim natpisima neprihvatljivo i "sramota za sve" i ponovo pozvao vladu, opoziciju i branitelje da brane dostojanstvo Hrvatske kao evropske zemlje kako se "priča o ćirilici ne bi pretvorila u priču o neuspehu Hrvatske".

"Danas Vukovar, juče Udbina, sutra nešto drugo - ploče, natpisi, spomenici. Šta je sledeće? Hoće li sutra nečija glava biti razbijena?", pita se Josipović u razgovoru s novinarima u svojoj kancelariji u okviru tradicionale "Kafe sa građanima", komentarišući problema postavljanja tabli s dvojezičnim natpisima koje su nakon Vukovara skinute i u Udbini, a i subotu u Vojniću.

Šef države je podsetio da uskoro dolazi u Srbiju, gde će razgovarati sa predsednikom Tomislavom Nikolićem i posetiti pripadnike hrvatske nacionalne manjine, prenosi agencija Hina.

"Sviraće se hrvatska himna, vijoriti hrvatska zastava i opet će me nakon svega toga strani državnici pitati kakva ste vi to država u kojoj se događa ovo što sada gledamo", rekao je Josipović.
XS
SM
MD
LG