Dostupni linkovi

Obama danas sa republikanskim senatorimaAmerički predsjednik Barak Obama sastao se u Bijeloj kući s čelnicima republikanaca u Predstavničkom domu Kongresa kako bi razmotrili mogućnosti za izlazak iz tekuće blokade vlade.

Parlamentarni čelnici republikanaca, uključujući predsjednika Predstavničkog doma Kongresa Džona Bejnera, oko 90 minuta su sinoć razgovarali sa Obamom.

Izvještaja o detaljima sa sastanka nema i ostalo je mnogo prepreka koje treba prevazići, ali su obje strane pozitivno ocijenile razgovore, navode agencije.

Obama bi danas oko podne trebalo da se sastane s republikansim senatorima, koji će predsjedniku predstaviti svoja rješenja za izlazak iz blokade.

Djelimična blokada, nastala pošto demokrate i republikanci nisu mogli da se dogovore o produženju privremenog finansiranja vlade, ulazi u 10. dan bez naznaka kompromisa.

S druge strane, 17. oktobra ističe rok do kada Kongres treba da odobri podizanje granice zaduživanja, inače SAD neće moći da izmiruju obaveze prema povjeriocima.
XS
SM
MD
LG