Dostupni linkovi

Zlatna povelja sporta nogometnoj reprezentaciji BiH


Joseph Sepp Blather, predsjednik FIFA-e, u svojstvu počasnog ambasadora sporta i kulture mira Internacionalne lige humanista, uručio je danas Zlatnu povelju sporta i kulture mira "Juan Antonio Samaranch", koju dodjelju ova liga, nogometnoj reprezentaciji BiH i selektoru Safetu Sušiću.

„Zašto fudbal u ovoj zemlji ujedinjuje ljude, ujedini ih i stvara mostove među njima? Kada reprezentacija igra izvan zemlje, igrači reprezentacije su najbolji ambasadori. Oni nose boje Bosne i Hercegovine, oni pjevaju himne Bosne i Hercegovine i oni igraju za ovu zemlju. Zato čestitke na tome što ste dodijelili ovo priznanje reprezentaciji i igračima Bosne i Hercegovine“, rekao je Blather.

„Trebamo se ugledati na naše sportaše. Zaista moram da kažem da smo ponosni što imamo takve sportaše. Ponosni smo i na naš nogometni savez koji je ujedinio, ako ništa drugo, ujedinio je sportiste Bosne i Hercegovine i javlja se u ime države Bosne i Hercegovine, a to je nama cilj i to je naš zadatak ovdje. Zato smo prepoznali upravo u našoj reprezentaciji naše istinske ambasadore, koji nam mogu puno pomoći da dokažemo svijetu, a prije svega da dokažemo sami sebi, da mi imamo državu, državu koja se zove Bosna i Hercegovina“, naveo je Zdravko Šurlan, generalni sekretar Internacionalne lige humanista.
XS
SM
MD
LG