Dostupni linkovi

Vujanović očekuje tolerantan odnos prema Povorci ponosa


Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je da očekuje tolerantan odnos prema predstojećoj Povorci ponosa u Podgorici, navodeći da je uvjeren da će nadležni državni organi preduzeti sve da osiguraju pravo na mirno iskazivanje različitosti.

Vujanović je danas primio predstavnike LGBTIQ Asocijacije Kvir Montenegro, na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora te organizacije, Danijelom Kalezićem, koji su organizatori zakazane Povorke.

Kako je saopšteno nakon sastanka, Vujanović je konstatovao da je poštovanje prava na različitost, kao i sprečavanje svake diskriminacije, suština tolerantnog društva, “ koje zajednički moramo da afirmišemo, posebno među mladim generacijama”.

Kalezić je informisao Vujanovića o aktuelnim pitanjima iz domena djelovanja Asocijacije, sa akcentom na konceptu organizacije najavljene Povorke ponosa.

“Istaknut je značaj bezbjednosnog aspekta i podrške predstavnika države Crne Gore organizaciji Povorke ponosa, u cilju zaštite ljudskih prava LGBTIQ populacije”, dodaje se u saopštenju.
XS
SM
MD
LG