Dostupni linkovi

Ministar finansija Srbije: Sledi reorganizacija javnog sektora


Ministar finansija Lazar Krstić izjavio je u utorak da plate iz budžeta prima bar 660.000 zaposlenih i najavio "reorganizaciju javnog sektora", ali nije naveo koliko je njih višak i da li će neko biti otpušten.

Vlada je u utorak predstavila mere štednje koje predviđaju smanjivanje plata zaposlenih u javnom sektoru većih od 60.000 dinara i povećanje niže stope PDV-a sa osam na 10 odsto.

"Prema poslednjim informacijama od pre 24 sata, oko 92 odsto budžetskih korisnika je unelo svoje podatke i imali smo 660.000 građana koji primaju platu iz budžeta. To je 20 odsto više nego što smo pretpostavljali da imamo", rekao je Krstić Radioteleviziji Srbije.

"Sledeći korak koji bismo radije sproveli je reorganizacija javnog sektora. Moramo da znamo ko šta radi, koliko nam ljudi potrebno za te aktivnosti kojima se određeni organi bave, zašto imamo neke organe koji nam možda nisu potrebni, zašto primamo plate na više mesta", rekao je Krstić.

Ministar finansija je istakao da je radi pravednosti potrebno uvesti jedinstvene platne razrede u čitavom državnom aparatu i javnom sektoru.
XS
SM
MD
LG