Dostupni linkovi

Standard & Poor's podigao rejting HEP-a


Agencija Standard & Poor's (S&P) podigla je ocjenu samostalnog kreditnog profila Hrvatske elektroprivrede (HEP) s 'b' na 'b+', priopćeno je iz HEP-a. Također, S&P je potvrdio HEP-ov važeći kreditni rejting za dugoročno zaduživanje 'BB-', a prognozu potvrdila stabilnom.

Povišenje samostalnog kreditnog rejtinga, odnosno kreditne sposobnosti poduzeća, koja ne uzima u obzir mogućnost izvanredne državne pomoći, S&P temelji na ocjeni da su HEP-ovi kreditni pokazatelji postali snažniji, što se pripisuje povoljnijem poslovnom okruženju i poboljšanju likvidnosti, kao rezultatu aktivnog upravljanja trgovačkim društvom, stoji u priopćenju.

Potvrdu dugoročnog kreditnog rejtinga na razini 'BB-', agencija S&P je dala u skladu s kriterijima koje primjenjuje za državna poduzeća, te ocjenom da je izgledno da će hrvatska država priteći u pomoć HEP-u, ako se ukaže potreba za to. Kako se objašnjava u priopćenju agencije S&P, zbog potvrđene stabilne prognoze, eventualno sniženje državnog rejtinga vjerojatno se neće odraziti na rejting HEP-a", kaže se u priopćenju.
XS
SM
MD
LG