Dostupni linkovi

Mesić odbacio optužbe za učešće u aferi "Patria"


Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić demantovao je optužbe da je uključen u aferu "Patria".

"Ovo nije prvi puta da mi podmeću. Nisam osumnjičen u aferi Patria i nadam se da će mi se netko od onih normalnijih ispričati. Sve su to konstrukcije. U ovoj državi kruži bauk. Ima dosta nostalgičara prema NDH, a mene se progoni jer se zalažem za antifašizam koji je ugrađen u Ustav ove države. Želi me se diskreditirati jer još mogu biti respektibilan faktor u politici.' Izjavio je to bivši predsjednik Stjepan Mesić gostujući u emisiji Nedjeljom u dva.

'Sve ugovore radi MORH i to je u ingerenciji Vlade. Ugovor s Patriom potpisao je ministar obrane Berislav Rončević i radi se o dobrom, transparentnom ugovoru. Komisija je potvrdila da je Patrijina ponuda bila najbolja u svim segmentima, kazao je Mesić.

Odbio je navode da je ikome sugerirao koje vozilo odabrati. S Walterom Wolfom se nije susreo, tvrdi, i to se može provjeriti na Pantovčaku. Za njega je znao samo da je u duhanskoj industriji, a ne da lobira za Patriju. Kazao je i kako su mu samo jedan put u životu ponudili mito i to kad je bio predjsednik općine.
XS
SM
MD
LG