Dostupni linkovi

Inzko pozvao na usvajanje izmena i dopuna Zakona o imenovanjima


Visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko pozdravio je važan korak koji je preduzela Vlada Federacije Bosne i Hercegovine usvajanjem Autentičnog tumačenja člana 5. Zakona o Komisiji za vrednosne papire Federacije BiH radi ograničavanja rizika za tržište vrednosnih papira u Federaciji BiH i za celokupnu ekonomiju.

Sada je potrebno da ovo autentično tumačenje usvoji i Parlament Federacije BiH.

Istovremeno, Inzko je sa žaljenjem primio informaciju da Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici nije usvojila predložene izmene i dopune Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima u FBiH. Ove izmene i dopune su izuzetno važne, s obzirom na to da se njima obezbeđuje da niz institucija od javnog interesa, kao što je i Komisija za vrednosne papire, nastavi sprovođenje svojih aktivnosti i u slučajevima kada prilikom imenovanja u ove institucije dođe do zastoja.

OHR poziva Vladu Federacije BiH da što pre usvoji izmene i dopune Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima da bi ih Parlament Federacije BiH mogao razmatrati zajedno s Autentičnim tumačenjem, saopšeno je iz OHR-a.
XS
SM
MD
LG